Att flytta hemifrån våren 2025

Synkunskap inom Iris Förvaltning har nu nöjet att inbjuda till en kurs för dig som ska flytta hemifrån.

Kursen är en del av Rehabprojektet som Synkunskap driver med syfte att erbjuda rehabilitering för synskadade i yrkesverksam ålder som ett komplement till verksamheten inom offentlig och privat sektor.

Tid 12 – 15 juni 2025
Plats Almåsa Havshotell, Västerhaninge
För vem Kursen riktar sig till dig som är gravt synskadad och är 19-30 år. Du ska ha gått ut gymnasiet eller motsvarande och vara på väg mot nästa steg i livet.
Pris 600 kr, inklusive kost, logi och resa.

Kursen kommer att varva pass i helgrupp och individuell träning med tyngdpunkt på det sistnämnda. Den pågår från kl 15.00 torsdagen den 12 juni och avslutas med lunch söndagen den 15 juni. Under kursen får du utvecklas både individuellt och tillsammans med de andra i gruppen. Du reser till Stockholm med tåg eller flyg, beroende på var i landet du bor. Vi möter dig och ordnar transporten till Almåsa.

Ur kursinnehållet

• Strategier i vardagen som synskadad
• Adl (matlagning och andra göromål i vardagen)
• Orientering och förflyttning
• Personlig ekonomi
• Kamratsröd
• Fysisk träning

Intresseanmälan

Du gör en intresseanmälan senast 2 maj 2025 via den här länken. Hör av dig om du behöver hjälp att fylla i formuläret. Vänta inte med din anmälan, vi har löpande antagning. Antalet platser är begränsat, vi tar emot max 8 deltagare. Senast 9 maj får du besked om vi kan erbjuda dig en plats.

Frågor

Undrar du över något? Tveka inte att kontakta Karin Hjalmarson telefon 08-39 91 55, e-post karin.hjalmarson@irisforvaltning.se. Eller Annika Wistrand Elfving 08-400 662 01, e-post annika@irisforvaltning.se.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ladda hem kursinbjudan Att flytta hemifrån här (Word).